Biblioteca i Arxiu Històric de Baiona

Biblioteca i Arxiu Històric de Baiona

El 2010 l’equip d’arquitectes madrileny Murado i Elvira, format per Clara Murado i Juan Elvira, van guanyar el concurs per a la nova Biblioteca i Arxiu Històric de Baiona, a la província de Pontevedra. El projecte del nou equipament s’emmarca en la rehabilitació de l’antic hospital de la localitat. De la rehabilitació cal destacar-ne la recuperació dels espais sota coberta, fet que ha donat més espai i amplitud a tota la primera planta. A més, tot el seu interior destacarà per l’ús abundant i càlid de la fusta, tot respectant elements de fàbrica originals.

La Biblioteca i Arxiu tindran 1.224,25m2, més 949,50m2 de jardí. El projecte té un pressupost d’1.700.000€. Han col·laborat en el projecte Eugenia Concha i Marta Colón de Carvajal. Vull donar les gràcies a Juan Elvira per aportar tota mena de material gràfic, els panells del concurs i fins i tot la memòria del projecte.

Panells que es van presentar al concurs (PDF):

Memoria constructiva (Word, 16,9 KB)

FONTS:

 • De la imatge [Consulta: 19 d’octubre de 2011]
 • “Murado & Elvira: Biblioteca = Library, Baiona”. En: AV Proyectos, n. 45 (2011), p. 20-21

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS