Biblioteca Battery Park City, Nova York

Biblioteca Battery Park City, Nova York

Ubicada a la ciutat de Nova York, la Biblioteca Battery Park City és una de les 89 seus en què es divideix la Biblioteca Pública de Nova York. És una obra de l’equip d’arquitectes 1100 Architects finalitzada l’any 2010. La Biblioteca ocupa els baixos, dividits en dues plantes, d’un gran edifici residencial anomenat Riverhouse. En destaca la seva façana completament vidriada, de dues plantes d’alçada, que deixa al descobert el seu interior i hi convida a entrar-hi. Del seu interior en destaca la seva amplitud, i l’ús del color blanc com a element de captació de llum exterior.

La Biblioteca també destaca per ser una biblioteca verda, ja que ha prioritzat elements ecològics en la seva construcció i en el seu ús final. Entre d’altres aspectes, voldria destacar que s’ha usat un 91% de fusta ecològica certificada i que un 39% dels materials usats s’ha construït a la regió de Nova York.

Té una superfície total de 976,5m2, i va tenir un cost de 3.130.437 euros.

FONTS:

 • De la imatge petita. Autor: Michael Moran. [Consulta: 18 de juliol de 2011]
 • De la imatge gran. Autor: Michael Moran. [Consulta: 18 de juliol de 2011]
 • Jane Kolleeny. “Battery Park City Library: New York City: 1100 Architects”. En: Architectural Record (March 2011), p. 74-77

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS