La Biblioteca de la Universitat Humboldt, Berlín

Obra de l’arquitecte suís Max Dudler, la nova Biblioteca Central de la Universitat Humboldt, a Berlin, reuneix en un únic espai les diferents col·leccions que fins aleshores es trobaven disperses en diferents punts de la ciutat. Exteriorment, destaca per la contundència visual i la volumetria de l’edifici, de 38 metres d’alçada respecte els 22 de la resta dels edificis de l’entorn. Tota la pell de la Biblioteca s’ha recobert d’una gelosia monumental de formigó i vidre, amb llargues i estretes finestres sincopades que matisen l’entrada de llum a l’interior de l’edifici. Però el que diferencia de manera definitiva aquesta biblioteca és la gran buit central, una gran sala de lectura panòptica i esglaonada en diferents nivells, i que abasta la pràctica totalitat de la planta rectangular de la Biblioteca. Aquesta sala es troba ubicada al centre en tota la longitud de l’edifici, mentre que els llibres i els prestatges els trobem, també longitudinalment, a cada un dels laterals.

FONTS:

 • De la imatge: http://paavo.tumblr.com/post/396494352 [Consulta: 29 de maig de 2011]
 • “Retablo panóptico: Biblioteca central de la Universidad Humboldt, Berlín”. En: Arquitectura Viva, n. 135 (2010), p. 44-49

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS

Leave a comment

Your email address will not be published.

*More in Biblioteques privades, Biblioteques universitàries (82 of 169 articles)
robarts-library


El brutalisme arquitectònic, com a estil, va sorgir del Moviment modern, i tingué els seus anys d'esplendor entre les dècades ...

Butlletí BAUEN

Rep al teu correu les novetats del blog

Recibe en tu correo las novedades del blog

Subscriu-te al nostre Butlletí, i uneix-te a 125 subscriptors.

Powered by WordPress Popup