La Livraria da Vila de Sao Paulo

La Livraria da Vila de Sao Paulo

Inaugurada l’abril del 2007, la Livaria de Vila és una obra de l’arquitecte brasileny Isay Weinfeld. De planta rectangular, té una superfície total de 790,5m2, distribuïts en tres plantes: soterrani, planta baixa i primera planta. Cal destacar-ne tres aspectes: en primer lloc, l’obertura ovalada entre el soterrani i la planta baixa, que permet captar i transmetre llum entre les plantes, al mateix temps que augmenta la sensació d’amplitud (una obertura el perimetre de la qual s’aprofita per a exposar més llibres, i donar-li una funció d’aparador). I en segon lloc, les prestatgeries mòbils situades just a l’entrada de la llibreria, que esdevenen per si soles la porta d’entrada i l’accés principal de la llibreria, i que permeten un joc d’obertura i tancament segons si la llibreria està oberta o tancada al públic. I finalment, el mur pantalla, completament cec, de la façana principal, i que remata les prestatgeries de què hem parlat.

FONTS:

 • De la imatge [Consulta: 20 d’abril de 2011]
 • Hinchberger, Bill. “Livraria da Vila: Sâo Paulo, Brazil”. En: Architectural Record (August 2010), p. 111-115

[mappress mapid=”380″]

  Blog Widget by LinkWithin
  Comparteix:
  • del.icio.us
  • Facebook
  • email
  • LaTafanera
  • LinkedIn
  • PDF
  • Twitter
  • Tumblr
  • Diigo
  • FriendFeed
  • Google Bookmarks
  • MySpace
  • RSS