BAUEN

biblioteques i arquitectura | libraries and architecture

Projecte per a la Biblioteca de la Universitat de Washington

Maqueta de la Biblioteca de la Universitat de Washington

Maqueta de la Biblioteca de la Universitat de Washington

L’any 1956 Louis I. Kahn es va presentar al concurs per a la nova Biblioteca de la Universitat de Washington, a la ciutat nord-americana de Sant Louis. A grans trets, la proposta presentada per Kahn consistia en un edifici amb una planta en forma de creu piramidal esglaonada, fins arribar a un mòdul superior quadrat de 5.25m de costat. Aquesta mòdul superior actuava d’eix central, a partir del qual s’organitzaven els diferents espais de la biblioteca: un primer anell a l’interior, amb els prestatges dels llibres, i en el perimetre de la biblioteca, els punts i les sales de lectura. Una estructura organitzativa que s’anirà repetint en diferents biblioteques de Kahn. Finalment, a les plantes superiors s’hi ubicaven 76 despatxos per a professors. En total, un edifici de 16.500m2.

El projecte guanyador va anar a mans de l’equip format per Murphy & Mackey.

FONTS:

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS

Tags:

About

View all posts by

3 Responses

 1. Notes on the Phillips Exeter Academy Library | bauen says

  [...] personal quest to find the “form” of libraries (started in radically different with the Washington University Library), and does so with a comment: “I see the library as a place where the librarian can display [...]

 2. Apuntes sobre la Phillips Exeter Academy Library | [bauen] says

  [...] personal para buscar la “forma” (iniciada de forma radicalmente diferente con la Washington University Library) de las bibliotecas, y lo hace con un comentario: “Veo la biblioteca como un lugar donde el [...]

 3. Apunts sobre la Phillips Exeter Academy Library | [bauen] says

  [...] la seva recerca personal per cercar la “forma” (iniciada de manera radicalment diferent amb la Washington University Library) de les biblioteques, i ho fa amb un comentari: “Veo la biblioteca como un lugar donde el [...]

DEIXA UN COMENTARI


More in Biblioteques universitàries (95 of 149 articles)
kahnlib1


In 1966, Louis I. Kahn (1901-1974) was commissioned to build for the Exeter Academy (1), a boys' boarding school, a ...