Projecte per a la Biblioteca de la Universitat de Washington

Maqueta de la Biblioteca de la Universitat de Washington

Maqueta de la Biblioteca de la Universitat de Washington

L’any 1956 Louis I. Kahn es va presentar al concurs per a la nova Biblioteca de la Universitat de Washington, a la ciutat nord-americana de Sant Louis. A grans trets, la proposta presentada per Kahn consistia en un edifici amb una planta en forma de creu piramidal esglaonada, fins arribar a un mòdul superior quadrat de 5.25m de costat. Aquesta mòdul superior actuava d’eix central, a partir del qual s’organitzaven els diferents espais de la biblioteca: un primer anell a l’interior, amb els prestatges dels llibres, i en el perimetre de la biblioteca, els punts i les sales de lectura. Una estructura organitzativa que s’anirà repetint en diferents biblioteques de Kahn. Finalment, a les plantes superiors s’hi ubicaven 76 despatxos per a professors. En total, un edifici de 16.500m2.

El projecte guanyador va anar a mans de l’equip format per Murphy & Mackey.

FONTS:

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS