Neix la Biblioteca Digital de Castelló

Si fa uns dies  us parlava de la posada en marxa per part de la UNESCO de la Biblioteca Digital Mundial, aquest cop toca parlar d’un projecte més proper, més local però no precisament per això amb menys valor. I és que ahir, coincidint amb la celebració de Sant Jordi, va començar a caminar la Biblioteca Digital de Castelló, un projecte impulsat i liderat per la Biblioteca de la Universitat Jaume I, i que esdevindrà el principal portal d’accés a la informació i la documentació sobre qualsevol mena de suport digital, i que hagi estat produïda per autors o institucions de les poblacions de Castelló o que la seva temàtica estigui relacionada amb la província.

Segons les paraules del seu director, Vicent Falomir, la Biblioteca té com a objectiu:

“digitalizar progresivamente todo el material documental y bibliográfico que trata sobre la provincia de Castelló o creado por autores castellonenses y difundir en un repositorio digital OAI en línea, gratuito y accesible a texto completo”

Entre les col·lecions que s’hi poden trobar, destaquen els arxius d’imatges de la Caja Rural de Onda i de la Fundació Caja Benicarló (el denominat Fondo Palanques), l’axiu sonor de Ràdio Castelló-Cadena Ser, o mapes i plànols de Castellà provinents del fons de la Biblioteca de la UJI, entre d’altres, amb una cronologia que va des del segle XVIII fins a l’actualitat.

FONTS:

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS

2 Comments

 1. Manel de la PlanaNo Gravatar 20 agost 2009 at 8:48 am

  En realitat les notícies volien fer referència al repositori institucional, al que s’inclou l’apartat Biblioteca Digital de Castelló, que té el mateix nom que un altre apartat de la web de la biblio que es diu Biblioteca digital. Quin embolic!
  Mira l’enllaç:

Leave a comment

Your email address will not be published.

*More in Biblioteques digitals (4 of 10 articles)


El proper dia 21 d'abril d'enguany, a les portes de Sant Jordi, es presentarà oficial i públicament la Biblioteca Digital ...

Butlletí BAUEN

Rep al teu correu les novetats del blog

Recibe en tu correo las novedades del blog

Subscriu-te al nostre Butlletí, i uneix-te a 125 subscriptors.

Powered by WordPress Popup