BAUEN

biblioteques i arquitectura | libraries and architecture

Parcs de lectors d’e-books

Avui en dia ja no ens resulta gens estrany veure grans sales d’ordinadors a les nostres biblioteques. Ho assumim com a normal i fins i tot absolutament imprescindible per a donar un servei de qualitat, i per a donar resposta a una necessitat de la societat a la que servim. El parc d’ordinadors a les biblioteques ha augmentat en els últims anys, i segur que augmentarà encara més en el propers anys. Si això ja ens sembla normal, estic segur que d’aquí a uns anys podrem veure autèntics parcs de lectors d’e-books a les biblioteques, en sales multimèdia similars a les actuals, o com a complement. Ordinador més e-book… I no serà ciència-ficció. Mentre consulto catàlegs d’altres biblioteques, navego per internet, teletreballo o consulto el correu, em podré descarregar a l’e-book que tindré al costat qualsevol llibre de qualsevol catàleg; i per descomptat, del catàleg de la biblioteca on estigui. O emportar-me en préstec el lector mateix (equipat amb tecnologia GPS de control i seguretat, per exemple) i tornar-lo d’aquí uns dies… O si ja tinc un lector propi, connectar-me a la Wi-fi de la biblioteca, i accedir al catàleg o al repositori de la biblioteca i descarregar-me els llibres que vulgui…

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS

Tags:

About

View all posts by

DEIXA UN COMENTARI


More in Opinió (160 of 198 articles)


En los últimos cien años, como mínimo en Cataluña, creo que las bibliotecas han sufrido una serie de grandes y ...