La Biblioteca Xavier Benguerel

La Biblioteca Xavier Benguerel

Obra de restauració dels arquitectes Moisés Gallego i Fran Fernández, la Biblioteca Xavier Benguerel s’inaugurà el gener de 1995. Està situada al barri del Poble Nou, al districte de Sant Martí, a Barcelona, i comparteix edifici amb l’Arxiu Municipal de Districte. L’edifici està ubicat en una cantonada, i els angles que formen les seues cantonades recorden la proa d’un vaixell. Cal destacar també alguns aspectes mariners de l’interior de la Biblioteca, com ara les dues veles que podem trobar al sostre de la zona d’adults, o les solucions relacionades amb la il·luminació, que adopten forma d’ulls de bou en algunes zones. La Biblioteca rep el nom de l’escriptor Xavier Benguerel (Barcelona 1905-1990), nascut al mateix barri. Entre la seva col·lecció destaca un fons especialitzat en cinema i àudiovisuals, o el Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil.

FONTS:

 • De la imatge [Consulta: 18 de febrer de 2009]
 • “Biblioteca Xavier Benguerel”. En: Vint-i-cinc biblioteques de la província de Barcelona. Diputació de Barcelona, 2008. ISBN 978-84-9803-285-7, p. 72-85
Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS