La Biblioteca de Can Fabra

La Biblioteca de Can Fabra

Inaugurada el setembre de 2002, la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra està ubicada a l’antiga fàbrica de filatures de Can Fabra, al districte barceloní de Sant Andreu. És obra dels arquitectes Moisés Gallego i Tomàs Morató. Es tracta d’un edifici de 4 plantes, de 6.000 metres quadrats, i que a més comparteix espai amb la Factoria d’Arts Escèniques (situada a les golfes de l’edifici). De fet, la Biblioteca forma part d’un Centre Cultural més ampli. La Biblioteca està especialitzada en còmic, ja que disposa de més d’11.000 volums, un 10% dels 110.000 volums totals de la Biblioteca. En destaca la seua façana amb finestres distribuïdes regularment, el seu gran vestíbul i l’última planta, sense distribució, lliure.

Els seus orígens, però, es remunten a la tardor del 1935, quan un conjunt d’intel·lectuals de Sant Andreu liderats per Ignasi Iglésias van inaugurar una biblioteca a la segona planta de l’Ajuntament de districte. El mateix Iglésias va aportar 1.000 volums de la seua col·lecció privada; uns llibres que encara avui dia es poden consultar.

FONTS:

 • De la imatge [Consulta: 15 de febrer de 2009]
 • “Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra”. En: Vint-i-cinc biblioteques de la província de Barcelona. Diputació de Barcelona, 2008. ISBN 978-84-9803-285-7, p. 58-71

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS