La Biblioteca Pública de Can Peixauet

La Biblioteca Pública de Can Peixauet

Obra realitzada per l’equip d’arquitectes Espinet/Ubach (format per Miquel Espinet i Mestre i Antoni Ubach i Nuet) entre 1998 i 2001, la Biblioteca de Can Peixauet està ubicada a l’antiga masia del mateix nom, situada a Santa Coloma de Gramenet. Està ja documentada el segle XII (l’estat actual, però, és fruit de les reformes efectuades durant el segle XVII i la primera dècada del XIX).

El nou edifici està totalment reformat, tot i que s’hi han conservat alguns elements característics, com ara la torre central que corona l’edifici.

La Biblioteca i el seu programa funcional, però, es desenvolupen en el subsòl, ocupant la plaça de nova construcció adjacent a la Biblioteca… mentre que l’edifici es configura com un accés a l’equipament. En aquest sentit, un dels elements més característics de la Biblioteca són les tres claraboies que sobresurten de l’estructura de la plaça, i que serveixen per a canalitzar i abocar la llum a l’interior de l’equipament.

Totes les fotografies: http://www.flickr.com/photos/danielgil/sets/72157609143008452/

FONTS:

 • “Biblioteca Can Peixauet: Santa Coloma de Gramenet, Barcelona 1998-2001”. En: Espinet/Ubach: treina años = thirty years. Valencia: Pencil, DL 2009 (Monográficos Arquitectura ; 2). ISBN 978-84-935145-9-4, p. 226-239

Biblioteca Pública de Can Peixauet (3)

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS