La Biblioteca Pública de Can Peixauet

Obra realitzada per l’equip d’arquitectes Espinet/Ubach (format per Miquel Espinet i Mestre i Antoni Ubach i Nuet) entre 1998 i 2001, la Biblioteca de Can Peixauet està ubicada a l’antiga masia del mateix nom, situada a Santa Coloma de Gramenet. Està ja documentada el segle XII (l’estat actual, però, és fruit de les reformes efectuades durant el segle XVII i la primera dècada del XIX).

El nou edifici està totalment reformat, tot i que s’hi han conservat alguns elements característics, com ara la torre central que corona l’edifici.

La Biblioteca i el seu programa funcional, però, es desenvolupen en el subsòl, ocupant la plaça de nova construcció adjacent a la Biblioteca… mentre que l’edifici es configura com un accés a l’equipament. En aquest sentit, un dels elements més característics de la Biblioteca són les tres claraboies que sobresurten de l’estructura de la plaça, i que serveixen per a canalitzar i abocar la llum a l’interior de l’equipament.

Totes les fotografies: http://www.flickr.com/photos/danielgil/sets/72157609143008452/

FONTS:

 • “Biblioteca Can Peixauet: Santa Coloma de Gramenet, Barcelona 1998-2001”. En: Espinet/Ubach: treina años = thirty years. Valencia: Pencil, DL 2009 (Monográficos Arquitectura ; 2). ISBN 978-84-935145-9-4, p. 226-239

Biblioteca Pública de Can Peixauet (3)

Blog Widget by LinkWithin
Comparteix:
 • del.icio.us
 • Facebook
 • email
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter
 • Tumblr
 • Diigo
 • FriendFeed
 • Google Bookmarks
 • MySpace
 • RSS

Leave a comment

Your email address will not be published.

*More in Biblioteques públiques (400 of 530 articles)


Aquesta tarda, a partir de les 18.30h, se celebren els 25 anys de la inauguració de la Biblioteca Pere de ...

Butlletí BAUEN

Rep al teu correu les novetats del blog

Recibe en tu correo las novedades del blog

Subscriu-te al nostre Butlletí, i uneix-te a 125 subscriptors.

Powered by WordPress Popup